Πηγή: NASA FIRMS

Τα σημεία με τις φωτιές που απεικονίζονται στο χάρτη προέρχονται από τα συστήματα MODIS (που βρίσκεται στους δορυφόρους Terra και Aqua) και VIIRS (που βρίσκεται στο δορυφόρο Suomi National Polar-orbiting Partnership (NPP)) της NASA. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο χάρτη και πατώντας πάνω σε κάθε σημείο, έχετε τη δυνατότητα απομόνωσής του στο χάρτη, καθώς και προβολής live εικόνας της περιοχής μέσα από το δίκτυο webcams του webcameras.gr.

Να δίνετε πάντα έμφαση και στο "βαθμό βεβαιότητας" του κάθε σημείου, μιας και ορισμένα σημεία που "πιάνουν" οι δορυφόροι μπορεί είτε να μην είναι τελικά σωστά, είτε να αφορούν φλόγες από διυλιστήρια ή εργοστάσια. Στο foties.gr απεικονίζονται τα σημεία που εμφανίζουν βαθμό βεβαιότητας πάνω από 70% για το MODIS και Nominal ή High για το VIIRS.

O χάρτης περιλαμβάνει τα πιο πρόσφατα καταγεγραμμένα σημεία, ενώ με αχνότερο χρώμα εμφανίζονται τα ημερολογιακά παλιότερα εξ' αυτών.

Νέα πυρκαγιών

Δείτε τα τελευταία νέα από το μέτωπο των πυρκαγιών για την Ελλάδα

Τελευταία νέα >>

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου

Δείτε τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας με την πρόβλεψη κινδύνου φωτιάς και ενημερωθείτε ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν υψηλή κατηγορία κινδύνου για φωτιά

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου >>

Χρήσιμα

Δείτε τι πρέπει όλοι μας να κάνουμε σε ότι αφορά τις φωτιές και τις πυρκαγιές

Χρήσιμες πληροφορίες >>

Αναζήτηση πυρκαγιών

Αναζητήστε την εικόνα των πυρκαγιών για την ημερομηνία που επιθυμείτε (το foties.gr κρατάει αρχείο από τον Ιούλιο του 2023 και μετά)

Αναζήτηση πυρκαγιών >>